Oct 23, 2014

Pelan Takaful Kasih Rakyat (Insurance Kemalangan)

Murah... RM50 SETAHUN
Assalammualaikum....

Aku nak promote Pelan Takaful Kasih Rakyat ni.... sebab apa? sebab sangat murah iaitu RM50 setahun saja... bayar RM50, cover insurance kemalangan sampai RM30 ribu. Walaupun aku bukanlah agent insurance, tapi pelan ni dari kawan ofis aku yang bekerja sebagai agent.

Kenapa aku nak promote? sebab murah. Bagi yang belum ada insurance hayat, medical card, yang tak ada bajet nak beli insurance dalam masa terdekat ni, di galakkan membeli insurance ini. Sebabnya kemalangan boleh berlaku pada bila2 masa dan di mana sahaja, sekiranya ia terjadi, kita mengalami kecacatan, kecederaan serius, sekurang-kurangnya kita ada duit untuk rawatan...

Majoriti kita semua berhadapan dengan risiko kemalangan, kita juga memandu kenderaan, menaiki kemudahan awam, jadi perkara2 seperti kemalangan boleh berlaku. Kalau menyebabkan kematian, at least duit tuntutan tu boleh membantu meringankan beban keluarga yang kita tinggalkan.

kalau dah ada insurance hayat pun boleh beli juga sebagai tambahan. Tengok balik policy kita beli, berapa puluh ribu kita cover untuk kemalangan? mungkin tak cukup, tak salah pun kan kita bayar RM50 setahun je pun... bermakna sebulan dalam RM4.15 je....

Alah korang beli rokok hari2 boleh pulak, beli gadget mahal2 boleh pulak... tak kan insurance ni tak mampu.... jangan pandang mudah, jangan pandang ringan... bila dah terjadi baru nak sedar tak ada insurance, dah tak berguna dah....

Jom beli Pelan Takaful Kasih Rakyat. Semurah RM50 setahun. Ada kad di berikan nanti. Jangan laa nak tunggu yang free je, yang dari BRIM laa... kalau yang dapat BRIM boleh laa.. yang tak de BRIM... ? gigit jari...

Berminat? boleh hubungi aku blog ini atau di nombor yang tertera di flyer tersebut.

Sekian...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...