May 3, 2011

Zikrey main bowling!

Mari pilih bola... hmm yang mana ek
Hari Ahad lepas kitorang bawa Zikrey ke bowling di Alamanda, Putrajaya. Budak donut ni memang suka bowling. Sangat suka. (memang mengikut i la kan hehehe). Dari rumah lagi dah bagitau dia yang kitorang nak bawak dia ke sana lah. Suka dia. Ibu dgn Ayah nya siap bawak lah bola masing2. Maklumlah ibunya jari pelik sikit. House ball tu memang tak ngam laa kalau nak pakai. Kena pakai gak bola sendiri. Tu yang dok mengangkut berat2. 

Sampai kat Alamanda, nak lah makan dulu, kasik budak donut kenyang2, tapi ini budak dah kemaruk sgt dgn bowling, nangis2 tak nak makan. Kena paksa gak. Hati dia dah kat bowling dah hahahaha... 
Dah dapat lane, dah ambik kasut, nasib ada saiz kasut tuk kaki dia. tu kira paling kecil lah. Saiz 3. Besar lah sikit tapi boleh pakai. Cuma bola je tak ada. Untuk Zik kena guna bola paling ringan bola 6, tapi memang limited bola tu dan hari tu pulak ramai sungguh budak2 main bowling. Nak tak nak bagi lah Zik pakai bola 7. Agak berat gak lah untuk saiz badan dia tu, tapi dia ni gagahkan jugak memikul bola tu.... Dia tau dah bola dia warna pink, I dah pesan pakai bola seven. so dia tau lah.

Ajar cara pegang bola, dah pandai dah...
Mula-mula masa nak baling bola tu, memang dia tak tau pegang. Dia pegang macam pegang bola biasa je. baling pun main tolak2 je... so I ajar lah dia jari mana nak kena masukkan. Cekap gak dia ni. (harus di puji hehehe) ajar 2 kali je dah tau dah jari mana. cuma part baling tu blom pandai lagi. tak pe slowly ajar. Budak baru 3 thn setengah, apa dia tau lagi heheheh.. 



Ada gaya tak gantikan shalin?

Gaya nak baling tu ada dah. Cewah.. tengok lah tu tapi lane pakai pagar beb.. hehehehe kalau tak harus ke dalam longkang lah.. Dengan ayah ibu dia pun main guna pagar. Kitorang ambik 6 games.. tapi dapat main beberapa frame je. Yang selebihnya Zik yang main.. hehehehe. Lagipun weekend harga game ni agak mahal. Satu game RM7. Untuk 6 games + kasut dah dekat RM50. huhuhuhu...



Ish beratnya... arghhh baling je laa

See..cukup gaya tak? ... tapi kalau korang nak tau.. dia hempas bola tu.. heheheh Yang best tu lepas baling.. dia malu beb.. menonong je jalan.. hahahah so sweet.. ada video dia.. tapi kena edit dulu.. 















Arghh usung je laa bola ni.. senang

Ni dah kira dah tahap penat dia main usung je bola tu macam tu... hehehehe tapi di gagahi jugak sebab nak abiskan last game..






Posing dulu...
Dah penat, sebelum balik sempat lagi posing.. siap lidah tersentil.. kih kih kih... ni memang dah penat sgt la tu, sebab bila cakap nak balik je... tak byk songeh.. ok je... tapi korang jangan percaya lakonan tu semua..

apa terjadi selepas itu? elok je dia keluar dari pintu bowling tu, depan bowling ni ada tempat main game macam2... ini budak donut terlepas je dari pintu mencicit2 lari cam rabbit pun ada gak menghala ke arah tempat game tu.. hahahahah 


apa lagi, sambung main game plak, huish!

Meh la celen Zik kalau berani.. perghhhh! riak!
Owh ini score Zikrey, dua2 game tu dia yang main, ada laa satu dua frame i dgn ayah dia kasih habiskan... yang lain dia yang lontar.. so ada berani mau celen zik? hahahahah 


masa on da way nak balik tu, dalam kereta boleh budak ni ajak pi main bowling lagi.. wehhhhh ko tak tau penat ke zik oi... 


kah kah kah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...