May 23, 2011

Hias Cupcakes

Aktiviti di hari minggu bersama Sweetbee dan Kak Marla iaitu menghias cupcakes. Terima kasih sweetbee di atas kesudian berkongsi ilmu dengan harga yang sangat murah. 

I yang tak pernah nak bermain dgn buttercream seronok pulak dapat buat sendiri atas kek. Belajar buat fondant, best jugak masa tu la teringat masa kecik2 main clay... heheheh

dan ini lah hasilnya... sangat kelakar hasil kerja tangan i.. esp. beruang tu.. ada rupa beruang tak? cam cacat kan? hahahahaha...

ini hasil kerja kak Marla... cantik kan? so lepas ni ingat nak try buat untuk sendiri punya. boleh jimat kos tak payah order kat luar. buat sendiri je tuk birthday anak ke apa ke. 

tapi I masih lagi dalam proses pembelajaran. Banyak lagi benda2 atau bahan2 kek yang i nak kena belajar. Semalam banyak gak yang Sweetbee kenalkan bahan2 dan tools tuk kek ni... dan buku2 rujukan...  memang nak kena ada dan belajar... 
dan yang terakhir sekali kitorang belajar cara nak hias sebiji kek. ni design yang simple sebab masa tu pun dah hujung-hujung nak balik dah. jadi buat mana yang ada je... ni hasil kerja i dengan kak marla.. hehehehe

Kek tu selamat dah i bawak pi ofis hari ni.. bagi kat officemate. hehehehe

6 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...