Apr 11, 2011

Penutup berkeretapi ke Ipoh...

Lama gila tak update pasal jalan2 ke Ipoh tu... hehehe, so ini penutupnya... selepas habis makan-makan nasi ganja di Ipoh, kitorang ambil teksi terus menuju ke arah Stesen Keretapi untuk ambik ETS jam 3 petang. 

Suasana di stesen keretapi agak ramai orang, mungkin sebab hari minggu ramai orang nak ke KL balik rumah atau sebaliknya. Train pun penuh, sampai di Tanjung Malim pun ramai lagi yang naik. Tepat jam 3 petang train bergerak dan sampai di KL Sentral jam 5.10 petang. Sepanjang perjalanan tu Zikrey dengan ayahnya tidur je lah... aku? lelap2 ayam je... hehehe tak boleh nak tidur.. 

Bila dah sampai KLSentral tu rasa lega lah.. dah sampai tempat sendiri... hahaha.. tapi lapar pulak pi cari makan dulu sebelum balik rumah, so singgah kat satu restoran kat KLSentral..
(tak ingat lah nama apa..)

 Zikrey mintak nak makan kek.. so dia pilih kek apa tah.. masyaallah.. keras gila kek dia.. dah berapa bulan punya kek daa??? 

Harga kemain mahal sama macam secret recipe plak..
 Ayah zik order juice.. Carrot + Green Apple... boleh tahan sedap!

Tapi lagi sedap kalau Carrot + Orange...

Dan sandwich tuna mushroom. Yang ni memang sedap. i like!!! Sepinggan ni share dengan ayah zik lor... pun kenyang dah...

Selesai makan, kitorang ambil LRT ke Taman Bahagia untuk balik ambil kereta kat situ. Alhamdulillah tamat sudah perjalanan 2 hari 1 malam ke Ipoh. 

Untuk sesiapa yang nak pergi naik keretapi tu, di persilakan lah, nasihat i... book tiket awal ye, at least 2-3 hari sebelum bertolak. takut tiket habis. 

Dan bila dah sampai Ipoh tu, elok lah kalau korang sewa kereta, senang nak kesana ke mari. kalau di kira2 cost naik teksi pun dah boleh buat bayar satu hari punya sewa kereta. Sebelum i tutup entry ni, I nak ucapkan terima kasih kepada kawan IG I yang byk membantu bagi info pasal Ipoh iaitu Hassan Kadri (HK). Thanks HK... budi baik mu ku kenang selamanya... hehehehe




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...