Mar 15, 2011

Berkeretapi ke Ipoh (part 2)

foto dari blog emily2u.com
Hari ni nak cerita pasal hotel dulu....

Inilah hotel yang kitorang check-in. hotel ni masih baru lagi. Dibuka pada 13 Oktober 2010, yang terletak di Ipoh Gardern berdekatan dengan pejabat pos Ipoh Gardern. Bersebelahan dengan bangunan Courts yang berhadapan dengan bulatan  Jalan Dato’ Lau Pak Khuan/Jalan Canning Estate. 


Mempunyai 42 buah bilik pelbagai saiz iaitu :-

Single room – MYR80 nett
Superior (Standard) – MYR98 nett
Deluxe – MYR188 nett
Grand deluxe – MYR138 nett
Suite – MYR160 / MYR180 nett

sesiapa nak pergi ke hotel ni, boleh hubungi di sini :-
De Hotel (Ipoh)
Address: 86, Jalan Dato’ Lau Pak Khuan, Ipoh Garden, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia.
Tel: +605-5452222 (hunting line)
Fax: +605-5453533
Email: dehotel3@yahoo.com
GPS Coordinates: N 04 36.722′ E 101 6.531′

Disebabkan bilik kebanyakan penuh, jadi kitorang ambil bilik Grand Deluxe berharga RM138 satu malam. Bilik dia cantik dan view menarik. Mengadap roudabout. Meh kita tengok dalam bilik dia.....
"King Size" katil 

LCD TV... heheh suka budak donut tu..
Bathroom

I masuk2 je first thing i check.. toilet la.. hehehe tu penting beb... kang tak ada feel nak buang air/mandi... hehehe... tapi hat ni toilet dia best! bersih! bilik pun cantik dan menarik... yang penting selesa berpatutan dengan harganya. Cuma hotel ni agak jauh sikit dari town Ipoh. Kalau ada kereta tak apa. dalam 10 minit sampai la town Ipoh. Macam kitorang memang tak ada kereta, cuma harapkan teksi apek2 kat Ipoh tu. sekali naik kena la bayar dalam RM7- RM10. Kalau korang nak keluar sehari 2-3 kali.. dah boleh laa duit tu buat sewa kereta lagi berbaloi. Kitorang tak sewa kereta sebab masa sgt singkat rasa cam rugi plak nak sewa kereta. 

Ini view dari bilik kitorang... menarik tak?
best kan? heheh boleh nampak kereta lalu lalang
bersambung lagi daaaa.......

6 comments:

  1. Cantik bilik hotel tu. Tapi tak ada bathtub ye? hehe

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Bulatan ini dan kws berdekatannya ialah tempat I. Sangat bersejarah dan penuh nostalgia. Terima kasih krn melawat.

    ReplyDelete
  4. ooo kat sini ke rumah u HK? kawasan tu mengingatkan i macam kat klang hehehehehe

    ye tak ada bathtub.. tak pe laa.. shower dia pun dah cukup best.. air kuat dan laju... kah kah kah

    ReplyDelete
  5. ;)

    best kan Ipoh
    tp kalau time keje jem gak.. pekannye tu

    ReplyDelete
  6. jam ek layd?
    ye Ipoh best...
    niat di hati memang nak pergi lagi...
    tak puas meronda di town dia sambil
    cari tempat makan best2 tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...