Oct 27, 2010

Siapa kata...?

Siapa kata berfacebook (FB) tak bagus? siapa kata berFB tak boleh dapat duit? aku bukan lah nak cerita pasal "Log in Facebook dapat duit" no.. no.. no.. benda tu aku tak join... hehehehe ni aku nak cerita pasal aku menang RM200 sebab berfacebook...

Masa tu bulan puasa... aku ni kalau tengok member2 FB tu join apa2 aku pun sibuk la nak klik gak... orang nak "LIKE" aku pun nak like jugak.. kiranya tak nak ketinggalan lah selain nak menyepahkan lagi wall FB aku tu....

tah macam mana ada satu contest aku nampak kawan FB aku join.. aku pun apa lagi.. klik weh klik... owh contest "MyEG Syoknya Raya"... tak tau pulak MyEG ni reti buat contest ek.... aku ingat kan tempat nak check saman dengan bayar saman je... hahahah naif tak? MyEG ni join dengan hot.fm untuk contest ni... jadi kalau siapa masuk kat website hotfm memang ada la contest ni.. boleh klik kat situ...

pastu aku pun tengok... ohhh dia suruh hantar gambar syoknya raya... eh masa tu bulan puasa... raya pun belum... mana ada gambar raya lagi... aku pun cari la kat laptop... ada gambar raya tahun lepas kat Sabah... apalagi... isi form hantar...


Tengok dah banyak dah gambar2 diorang hantar.... macam2 gaya... meriah seh... aku tak tau nak pilih gambar mana... tapi nak cari gambar yang nampak meriah la raya... pilih punya pilih... aku hantar la gambar ni.... masa ni arwah bapak mertua aku masih ada lagi.... (alFatihah)




aku letak tajuk gambar simple sangat... "Beraya di Sabah".... pastu dah hantar aku dah tak ingat dah... dan tak follow up pun pasal contest ni... dah lepas raya... aku dapat call... cari sekian2 nama (aku letak nama laki aku). dia kata dia call dari hotfm... aku pun blur2 laa apsal hotfm call kan? tak kan panggilan hangit plak... hahahaha... pastu dia kata pasal contest "MyEG Syoknya Raya"... oooo baru teringat ya laa aku ada masuk contest tu.... hahahaha ... dia kata gambar yang aku hantar tu terpilih... yeehaaa dapat RM200.... tunggu dalam masa sebulan dia akan hantar cheque... alhamdulillah .... rezeki anak aku la tu...

Ni cheque dah terima... nama terpaksa di hitamkan atas sebab2 byk hutang.. hahahaha.. dan dengan duit tu aku dah janji kat anak aku nak belikan dia sesuatu...
macam la anak aku paham janji aku tu ...

Taraaaaaaa ni la dia... aku belikan tuk zikrey... Jet Pack Buzz Lightyear cerita dari Toy Story 3... beli kat Parkson Alamanda... masa kat situ memang banyak sangat mainan... ini budak jadian dah tak tentu arah nak pilih hadiah... kejab2 kang Thomas, kejab2 kang Toy Story, kejab kang pi kat Thomas balik... Robot hijau ni memang mahal... RM199.90... ngam2 la dengan hadiah aku menang tu... lebih kat aku 10sen je laa buat kenangan... hahahahaha...
Jet Pack Buzz Lightyear ni memang berat... patutnya untuk budak umur 4+... tapi bantai la aku beli gak walaupun zikrey baru nak 3thn... canggih.. ada 3 button untuk bercakap... Tag line dia tetap ada "to infinity... and beyond" tu favorite zikrey gak tu... asik la sebut "and beyond"

Banyak button boleh tekan2... kat tangan kanan Buzz ni ada button laser la konon... lampu merah.. ada bunyi... kat dada tu ada 3 button dia bercakap... dia tukar2 laa nanti... dekat belakang pulak ada lampu biru ala2 Buzz tengah terbang... siap ada bunyi lagi... memang best la...

zaman aku kecik2 nak dapat patung Barbie pun tak pernah nya dapat... mintak la macam mana... nan ado aku dapat... dulu2 Barbie tu mahal... ye laa zaman 80an kan... RM15 tu macam RM100..... budak sekarang kemain lagi...


baru dapat mainan baru.. makan pun tak nak... ni lepas beli kitorang lepak kat Old Town White Coffee kat Alamanda... betul2 dekat dengan Parkson... sebab hari tu aku puasa.. so pi la berbuka kat Old Town White Coffee... sambil melayan budak jadian ni.... bila fikir balik... mahalnya Buzz ni... tapi tak pe laa.. untuk anak.. dah nama pun aku dapat rezeki anak kot... tak sangka kan boleh dapat.. aku join pun suka-suka je... so ni laa hadiah untuk zikrey... hah... no hadiah birthday dah... cukup!!!!
Hensem kan saya? segak tak? ".... to infinity... and beyond..." i come in peace... hehehehe

2 comments:

  1. heheh thanks SB... tu semua tak di jangka... rezeki Allah nak bagi hehehehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...