Sep 27, 2010

Makan di Restoran Saba

Lama dah teringin nak makan kat Restoran Saba ni yang terletak di Cyberjaya... dari bulan puasa dah cuba pergi... tapi tak kesampaian sebab terlalu ramai orang... yang menapau pun Q dah panjang... yang menunggu berbuka pun dah penuh meja seawal jam 6 petang... kat Saba ni tak boleh booking2... siapa cepat dia dapat la meja.. tunggu la sampai waktu berbuka...


Jadi, memandangkan aku masih lagi berpuasa, Jumaat lepas kitorang pergi ke Saba untuk berbuka puasa di situ... mula2 sampai... kedai ni agak sesak dengan pekerjanya... ramai sungguh pekerja dia... tapi service agak teruk sikit... pekerja tak berapa pandai melayan...


masa kitorang datang... ada dalam 5-6 orang pekerja dia sibuk makan... mungkin time rehat la kan... tak pe la kan kita faham... tapi ada few meja yang kerusi masih tertangkup atas meja... so kitorang datang.. tak ada sorang pun pekerja dia yang datang nak turun kan kerusi...semua buat tak tau je... ayah zik yang turunkan.... apakah itu?



ok lah terus cerita part makanan... portion dia memang banyak.... kitorang order satu nasi + ayam, chicken chop untuk zik, kebab untuk i... dan satu lagi tu tak pasti nama apa.. makan dengan roti... tang makanan memang i suka dan sedap... ayam sgt lembut.. nasi pun sedap...


chicken chop dia agak kering... kebab pun kering tapi ok... setiap makanan di datangi dengan roti... bukan roti biasa.. macam roti capati... sedap...

Chicken Chop


Yang ni tak tau nama apa.. tapi sedap bangat...



Roti ni byk dia bagi... siap aku tapau bawak balik


Nasi beriani... sedap banget, dalam kertas timah tu ayam yang di kukus dgn rempah
sangat lembut ayam tu


Tang makanan tu kira ok... tapi restoran dia restoran biasa je.. ala2 macam restoran mamak... cuma kurang selesa tempat nak solat... terletak di bahagian basement... sangat kecil suraunya dan sangat menakutkan... tempat tu dah la sunyi... gelap pulak tu.... i rasa kawasan tu kena titik beratkan tempat solat... dah laa kebanyakan yang datang orang islam... sangat sedih bila tengok tempat solat yang dah macam bilik store...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...