Jun 1, 2010

zik@borders

sambung cerita sabtu lepas, dari kilang beryl's, terus balik Kajang jab... hantar duit mak, pastu hantar biskut kering yang di pesan... biskut kering tu ada kat MyMydin je.. tu yang kena pesan kalau nak, kat kajang singgah ke Metro plaza jab, ayah zik nak cari barang, so aku dgn zik gi kedai DVD... meroyan budak donut tu nampak DVD Thomas, Barney, Bob the builder, shrek etc... last sekali dia rembat satu DVD Fireman Sam... tu la rupanya budak donut...

pastu selesai kat Metro Plaza tu, ayah zik kata nak ke Jalan Pasar, so terus laa ke sana mencari alat2 untuk pasang aerial rumah... on-da-way dalam kereta... zikrey tidur.. sambil peluk DVD dia tu... dia ni kalau dapat barang baru, mula laa itu je dia hadapkan.. sampai bawak tidur....celik je biji mata itu di cari dulu...

tak caya? tengok laa tidur atas pangku aku sambil peluk DVD Fireman dan juga bantal busuk

selesai kat Jalan Pasar.... ayah zik kata nak gi imbi pulak... nak cari barang lagi... so singgah ke Times Square... lagipun lapar dah tak makan ni... sambil nak tunggu ayahnya pergi low yatt.. aku dgn budak donut lepak kat borders times square... aku rasa situ je tempat strategik untuk budak donut ni tak merayap dan berlari sana sini..... masuk je borders... nampak je buku2.. dah mula tak tentu arah dah dia.... tak pe... janji dia tak merayau jauh2... tak perlu aku kejar dia


duduk laa ko sorang2.. baca buku.. tah apa dia ckp sorang2.. sambil tunjuk2 buku tu.... tengah2 aku nak snap gambar dia... ada plak pak guard marah tak kasik ambik gambar... ceh!!! kemut ko pak guard...

dan bila ayahnya datang.... ini yang di rembatnya.... huh! sebulan je barang mainan dia je dekat seratus...

best gak thomas ni ada bunyik2... pastu boleh bukak2 dalam buku tu... bibu pun tumpang tekan gak ... heheheheh


ada dua kawan baru thomas ni.... yang purple Rosie siap ada pimples, yang oren tu nama Billy... gigi jongang siot... wakakakkakaka macam2...



4 comments:

  1. changgington~~~ huhuhu....best nie kak~~

    zik nak tumpanggak bleh~~~ :)

    ReplyDelete
  2. chugginton pun fav dia gak june... tapi dia panggil "kepopot"

    sungguh jauh bunyik nya kan? hehehehe

    ReplyDelete
  3. keh keh keh...last2 ketapi jugak yang dia amik. tapi bagus la, jenis yang nak menghadap buku. cerah masa depan nih.

    amik gambo pakai kamera ke? tempat camni kena curi-curi amik, off flash siap-siap takpun pakai henset je, konon-konon nak taip sms la. ekeke.

    anyway, untung budak donat dapat mainan ori semua. aku dulu kalau nak mainan, kena cari kat pasar malam laa... china made punya :D

    ReplyDelete
  4. kuat... terima kasih kerana sudi melawat blog i... :D terharu yu... hehehehe

    ekceli ambik gambar pun curi2.. tak sangka lak celah2 rak tu guard tu datang... tak pakai flash pun...

    pasal mainan ori ni satu je best beli... baling laa macam mana pun, tetap menten camtu je ... tak pecah.. lambat rosak.. ada gak mainan pasar malam aku beli.. byk... tapi baru 10 minit pakai bateri.. sudah abis.. pastu esok dah selamat patah... pecah bagai... :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...