May 17, 2010

Kek Cawan

Aktiviti minggu lepas... percubaan membuat cupcake... hat ni aku buat kek coklat ikut resepi kak hanieliza... resepi superb.. sedap kek ni... sangat lembut... tujuan sebenar buat cupcake ni, sebenarnya nak try buat butter cream nak tepek atas kek tu... skalik tak jadik pulak... so next week laa aku try... nozzle semua dah beli... krimwell pun dah ada... golden syrup pun ada gak... tinggal nak bancuh je

lagi pulak ofismate aku si Nor nak suruh aku buat cupcake untuk goodie bag time birthday anak kedua dia bulan June ni... tu yang aku duk try nak buat butter cream tu...
macam biasa sapa nak resepi.. upon request je laa aku bagi... malas nak taip panjang2... aku letak pun bukan ada orang ambik resepi pun
meh tengok gambar

pukul sampai kembang... hehehehehe


hat ni dah siap di masukkan dalam cawan2... dan kalau korang nak tau kenapa aku tak jadi buat butter cream.... hehehe sebabnya kek aku melimpah naik tinggi dari cawan nya.. maka sememeh laa cawan2 tu... sebab gebu sgt ko... so next experimen aku kena letak half je dari cup tu... ikut nya 3/4 tapi kena half gak.....


tengok laa sememeh ke tak... tak comel dah... harap tuan je comel.. kek tak comel.. hahahahah merasalah puji diri sendiri

6 comments:

  1. hehe..sy ikut resepi kat sini..
    http://secubitgaramnor67.blogspot.com/2009/05/projek-jamuan-kelas-luqman-utk-hari.html

    takyah guna mixer...best tau..hihi...pastu topping pun senang

    ReplyDelete
  2. Lini... proses belajar ni.. tu kena buat tiap2 minggu... :D

    ReplyDelete
  3. SB.. akak dah blog tu... best laa.. thanks yaa sudi share :D

    ReplyDelete
  4. Pia, you letak banyak sangat dalam cup tu, tu yang terlebih naik dari cawan tu. Letak separuh cawak je, so bila dah bakar dia naik ngam je kat cawan tu. -- Kak Jijie

    ReplyDelete
  5. kak jijie... baru ku perasan komen mu ini... mintak maaf kak... :)

    ye sepatutnya letak separuh je kan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...