Feb 18, 2010

Kudap-kudap

Meh aku nak story apa aku buat semalam... kudap-kudap.. untuk yang suka mengunyah... hehehehe, memula kita kena beli buah ni.. nama dia Arrow head...boleh didapati di hypermarket... time CNY je byk.. dan sangat murah ... sekilo 98sen.. occay...


kemudian di kupas kulitnya sampai jadi camni... macam sengkuang...



pastu di sagat nipis... macam nak buat kerepek tu laaa... cuci bersih2.. gaulkan dengan garam.. bagi masin sikit la kan.. kalau tak tawar je...



Pastu goreng.... sampai kekuningan.. jgn coklat sgt.. nanti pahit.. hehehehe

taraaaaaaaaaa... sudah siap... boleh makan begitu saja...

4 comments:

  1. Arrow Head ni bukan sengkuang kan?

    sedap ka rasa dia?

    ReplyDelete
  2. bukan sengkuang ke?
    setahu aku nama melayu benda ni sengkuang cina.
    chef wan pon selalu sebut menda ni dpt show dia.

    kan? betol kan? ke aku salah?

    ReplyDelete
  3. water chestnut??? bukan... tak tau la kalau species sama.. tapi rasanya sengkuang lain.. kulit dia gelap... macam ubi

    ReplyDelete
  4. oo.. ye tak ye, yg tu kulit gelap.
    tp mcm sengkuang kan yg ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...