Oct 12, 2009

Cerita Raya Part III

Raya seterusnya... kat rumah sepupu laki aku ada yang nak datang merisik...
jadi PIL aku kena attend la kan sessi bincang berbincang... aku kat luar rumah... melayan anak.. biasalah... tak kan aku nak join...

bakal pengantin... yang baju putih... ni dah abis risik kot... sat lagi nak beraya ke Papar pulak...sepanjang perjalanan nak ke Papar.. aku ambik gambar2 kampung kat situ... sangat cantik dan indah... sejuk mata memandang... kat KL mana ada... ada?? ada?? tak de kan?
cantikkan?? sawah padi...

jangan memain.. gambar kambing pun aku ambik... gayat kah aku??? hehehehe

di rumah Mak Lang... seronok budak2 ni bergambar... ni penyanyi rock mana pulak ni dgn gitar... orang sibuk beraya dia sibuk dgn gitar ek...atuk dengan hazim... anak adik laki aku...

balik dari rumah mak lang... kitorang ke rumah adik bongsu laki aku... aku pulak time tu laa sakit perut... cherry berry... telan pocai... aku terpaksa kontrol makan... takut time dalam kereta plak nak pergi toilet...
budak2 kat gambar tu kira duit raya ke apa...

ni si Fatin... khusyuk betul makan... tak nampak ek orang ambik gambar...

esoknya pulak... FIL aku ckp kita nak pergi beraya ke Putrajaya... so aku mati2 ingat kat Sabah pun ada PUTRAJAYA yang macam kat KL tu... wah aku dah terbayangkan jalan2 seperti putrajaya tu laa yang ada byk ofis kerajaan... skalik sampai kat depan taman tu... laaaa nama dia taman putera jaya... ceh!!!! tertipu i... hahahaha.. sempat aku snap gambar nama taman tu....

ni rumah kak amit.. yang taman putera jaya tu (sorry i tak tau eja nama kakak itu) kakak tu dalam pantang.. baru bersalin anak ketiga... so yang memasak suami dia.. not bad tauwww... orang lelaki masak... lepak2 kejab kat situ... sat lagi tu nak ke kota belud pulak.. beraya lagi....

to be continued...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...