Oct 28, 2009

Kek untuk The Notti Zikrey




terima kasih kepada mama_elin IG yang menyumbangkan Choc Cheese cake untuk Zikrey sempena Zikrey dapat tempat ketiga untuk Baby IG contest tu... aku sgt suka... sedap bau kek ni... Susah2 husband di hantar sampai depan ofis aku, dan kek ini akan ku bahagi kan kepada Nor dan Dayah... petang nanti balik dari kerja baru boleh bagi Zikrey makan kek ni... heheheh

Alhamdulillah.. rezeki namanya

Oct 27, 2009

Keputusan Baby Raya IG Contest

yang ni i pinjam signature deanna IG....
contest sudah selesai.. keputusan sudah ada.. baby-baby IG semua comel-comel, fotogenik, dan pandai berpossing.. (termasuk anak aku la tu :P)


Juara - Daniel anak kepada Mirae
Naib juara - Eclass Iskandar anak kepada Deanna
Ketiga - Zikrey Zufairy anak aku laaa :D
Keempat - Amal Nur Rayyan anak kepada SweetBee
Kelima - Tunku Hazeem Qadir anak kepada Succubus
Keenam - Nurrish Khayra anak kepada Abby



Who voted for: Zikrey Zufairy @ s^L

aLien , kekeh , EpaLhIjAu , sh00tingstar , kekuatan , SLeePyFiSh , Datin , mizelly , Play^Life , abone , watachiwa , Princess_Jasmine , webscape , dayah , fiona , bunda59 , deanna , Mrs`A , honey_bee80 , Puteri Bongsu , yana , Cilizz , noreennb , artline , hulubalang , kibris , agent_sesat


Terima kasih kepada pengundi2 Zikrey Zufairy, walaupun anak ku tidak secomel yang lain... tapi nak jugak join contest ni... heheheh...


Oct 23, 2009

zikrey kantoi

anak aku ke tu?? ish ish budak ni... tak ada benda lain dia nak tengok.... leka pulak tu... sapa ajar ni????

Oct 19, 2009

Anak kucing

Semalam laki i terjumpa anak kucing bawah almari kasut kitorang... patut laa semalam tengok mak kucing tu dgn anak dia yang besar duk melepak bawah kereta... heran jugak kan... selalu dia takut kat orang... tapi semalam sampai ke petang melepak... rupanya ada anak kucing lagi 2 ekor....


ni laa anak kucing tu... perut dia buncit sungguh... byk menyusu ni :D, i kasi nama yang kiri sekali tu SOK dan yang kanan tu SHU... mana dapat nama tu?? tu ambil dari sebutan zikrey untuk SOCK dan SHOE :P hahahaha senang kan?

ayah zik ckp... yang SHU tu betina... dan SOK tu jantan... sedang elok laa tu....

si SOK ni mata dia biru... yang SHU tu biasa je...


zikrey laa paling suka... sampai dia pun dah bau kucing... hehehehe... i memang tak nak bela.. bukan apa... nanti berak ke apa ke... orang kiri kanan marah... dah tu zikrey ni pun ada asthma... aku pun ada... so tak di galak kan laa ada kucing... kang nak bela elok2 beli cage bagai... aku ni bukan laa loaded sgt.. bela kucing ni byk pakai duit... tapi kesian jugak la kan... so ayah zik buat kan kotak... letak kat tepi rumah... elok pulak kotak tu siap ada tingkap :D alih2... kejab je.. dah hilang...

rupanya mak kucing tu dah angkut bawak lari anak2 dia... lerrrrrrr..... takut laa pulak... sekarang ni tak tau kucing tu kat mana...

Oct 12, 2009

Cerita Raya Part III

Raya seterusnya... kat rumah sepupu laki aku ada yang nak datang merisik...
jadi PIL aku kena attend la kan sessi bincang berbincang... aku kat luar rumah... melayan anak.. biasalah... tak kan aku nak join...

bakal pengantin... yang baju putih... ni dah abis risik kot... sat lagi nak beraya ke Papar pulak...sepanjang perjalanan nak ke Papar.. aku ambik gambar2 kampung kat situ... sangat cantik dan indah... sejuk mata memandang... kat KL mana ada... ada?? ada?? tak de kan?
cantikkan?? sawah padi...

jangan memain.. gambar kambing pun aku ambik... gayat kah aku??? hehehehe

di rumah Mak Lang... seronok budak2 ni bergambar... ni penyanyi rock mana pulak ni dgn gitar... orang sibuk beraya dia sibuk dgn gitar ek...atuk dengan hazim... anak adik laki aku...

balik dari rumah mak lang... kitorang ke rumah adik bongsu laki aku... aku pulak time tu laa sakit perut... cherry berry... telan pocai... aku terpaksa kontrol makan... takut time dalam kereta plak nak pergi toilet...
budak2 kat gambar tu kira duit raya ke apa...

ni si Fatin... khusyuk betul makan... tak nampak ek orang ambik gambar...

esoknya pulak... FIL aku ckp kita nak pergi beraya ke Putrajaya... so aku mati2 ingat kat Sabah pun ada PUTRAJAYA yang macam kat KL tu... wah aku dah terbayangkan jalan2 seperti putrajaya tu laa yang ada byk ofis kerajaan... skalik sampai kat depan taman tu... laaaa nama dia taman putera jaya... ceh!!!! tertipu i... hahahaha.. sempat aku snap gambar nama taman tu....

ni rumah kak amit.. yang taman putera jaya tu (sorry i tak tau eja nama kakak itu) kakak tu dalam pantang.. baru bersalin anak ketiga... so yang memasak suami dia.. not bad tauwww... orang lelaki masak... lepak2 kejab kat situ... sat lagi tu nak ke kota belud pulak.. beraya lagi....

to be continued...

Oct 6, 2009

Cerita raya Part II

Malam raya... aku dengan laki aku bertungkus lumus laa tolong MIL masak juadah raya... aku masak Kari Dalca.. siap bawak rempah dalca dari KL... aku beli kat pasar borong selangor... siang nya tu.. aku pergi pasar KK... cari bahan2 nak masak... boleh tahan ko.. harga kat KK... mahal baaa... daging cincang payah sket nak cari.. kat sana tak panggil daging cincang... dorang panggil daging sup... harga sama je dengan KL.. sekilo RM10... MIL aku masak kurma ayam, ikan masak kicap, sup daging... pastu ada Kelupis... hat ni aku dah pesan kat laki aku yang aku nak makan kelupis... korang nak tau kelupis apa??? bentuk macam lepat, di bungkus dengan daun... tapi bukan daun pisang... dalam dia pulut... kalau kita kat KL tu lemang la kan... yang ni dia bungkus pulut dalam daun... gambar cam kat bawah ni... ni gambar aku google je... MIL aku ckp kelupis ni makan dengan kuah kacang boleh, kurma boleh, rendang pun boleh...

Kelupis

ni ayam masak kurma MIL aku...

dan ini kari dalca aku, gambar lain tak dapat di tunjuk kerana... semua kabur2 belaka hasil tangkapan laki aku

pagi raya cam biasalah kan.... sessi bermaaf2 maafan.... tak lama lepas tu sedara mara belah laki aku datang beraya... ramai seh... penuh rumah... kalau raya kat rumah aku kat kajang nun... tak ada nya semeriah ini... nak harap sedara mara datang... nan ado... memang best sedara mara belah laki aku ni... sgt harmoni aku tgk... dan sangat meriah...

ni kaum lelaki bergambar... nak aku jelaskan nama sorang2 aku tak kenal... yang aku kenal ada laaa 4 orang.. yaitu.. laki aku, FIL, abang ipar dan adik ipar....
cuba korang tengok yang berpossing kat belakang tu... kemain dia punya berdiri... dah macam pertandingan "ratu cantik" hahahaha....

yang ni kaum wanita... menantu2, anak2 buah dan anak2 PIL aku
ko tengok laa aku bergambar... leceh betul si zikrey tak nak bergambar... dah tak lawa gambar aku... hahahaha padahal dah memang ko tak lawa kan :P

yang ni kaum cucu-cucu atuk... bercampur dengan anak2 sepupu laki aku... tu kira cucu atuk gak la kan.... so kiut kan budak2 ni.... cuba korang tengok... ada nampak gambar zikrey? tak ada kan? memang tak ada... dia sibuk laa duduk kat atas... tak nak turun... anak aku tu payah sket.. nampak orang ramai je... mula meroyan...

haaa ni laa kerja dia kat atas... duk main laci yang ada byk VCD... rajin pulak dia mengemas...

pastu main tembak2 dengan sepupu2 dia.... sampai tonggang terbalik... kat tangan tak lepas dengan kuih karas dia tu.... favorite sehh.....

dah penat main... dia mintak nak tidur dalam buai la pulak.. tak pernah2 dia nak tidur buat kalau kat KL... kat sabah plak teringin nak berbuai.. tengok sepupu dia yang hazim tu berbuai... dia pun nak test gak... udahnya aku jugak yang membuainya di pagi raya... wakakakkaka...
ayu tak aku?? siot je ayat...

sambung balik part gambar ramai-ramai....
ni dah campur2... yang muda tua semua ada... so happy kan tgk..??? meriah tauwww.... ni kira first time aku beraya kat kampung laki aku.... dan aku suka dengan kemeriahan ini.....

dah habis sessi bergambar... kitorang pi serbu pulak rumah sedara-mara... ni rumah pertama laa kiranya kena serbu... ada open house plak tu... lauk dia kambing... dan byk lagi laaa.. cam biasa laa ada daging.. ayam ketupat bagai....

rumah kedua... dekat dekat situ gak.... makan lagi... dan lagi dan lagi ... udahnya balik aku cirit birit... muehehehehe perut aku terkejut

to be continued......


Oct 2, 2009

Cerita raya Part 1

15hb Sept 2009, aku dah siap nak berangkat balik kampung ayah zik di Sabah, banyak gak barang nak bawak... terutama baju2 anak... susu dia lah, diapers dia laaa... takut kat Sabah susah nak dapat.. lagipun sana mahal daaa... flight kitorang jam 2 petang... dan sampai Sabah dalam pukul 4.30 petang....

Ni rupanya barang kitorang... byk tak??? tapi berat... aku naik AirAsia... so sorang boleh bawak 15kg... total dua orang 30kg.. tapi kat airport berat exceeded 2kg kena bayar RM30... dalam kotak tu semua kerepek2 yang dibeli dengan CJ... yang beg pink tu aku hand carry je...

Pandangan dari atas... dah nampak Sabah dah... lagi beberapa minit nak landing... cuaca sangat baik... tak ada berlaku gegaran... lega seh.... tapi masalah nak bawak zikrey... dari KL Sentral kitorang ambil bas nak ke LCCT... zikrey tak nak naik bas... meraung2, menjerit2... adoi laaa... payah sangat nak tenang kan dia... dia takut tengok orang ramai... ye laaa mana dia biasa naik bas... sekali tengok keadaan yang sesak... buat dia panik... sama gak masa naik kapal terbang... menjerit2 dalam tu... puas ayah dia tenang kan... masa nak take off pun kasi dia minum air...ayah dia peluk dia... sampai dia terlena... dah nak mendarat baru dia terjaga... tapi.. dia kencing atas pangku aku.... dah dua kali kena camtu... dulu sekali masa baru lepas abis pantang balik Sabah... landing je kat Sabah... dia kecing atas pangku aku.... hehehehe

Sampai kat airport Tanjung Aru... kitorang ambil teksi ke kampung Kinarut... perjalan dalam 30 minit... tapi tambang teksi RM50... mahal kan? gambar atas tu Airport MAS... baru di ubahsuai... cantik dah.... kitorang bukan kat airport ni... banyak perubahan dah kat Sabah... dulu tak ada flyover sekarang dah ada... tapi masa kitorang sampai tu... time orang balik kerja... jalan jam jugak... ye laa orang nak balik berbuka kan... kat sana waktu berbuka 6.18 petang... agak janggal laa kat aku.. sebab buka awal lak... kat KL 7.25 kan... tapi imsak di Sabah awal... jam 4.40 pagi.... kiranya waktu kat Sabah cepat sejam dari semenanjung...

Hari kedua aku kat Sabah... kitorang gi ambil kereta sewa... dapat laa kereta iswara... so malam tu lepas berbuka... pergi Tanjung Aru... makan sayap panggang... (chicken wing)... hohoho my favorite... sambal kicap tu pedas... nyum2... selama 2 minggu kat sana 3x gak laa aku gi makan chicken wings ni... sedap seh...

Ni kacang rebus... zikrey suka... satu cawan... RM2.50 mahal ke???

zikrey tengah kunyah kacang..

Hari ketiga tu... kitorang tak buat apa pun... duduk kat rumah PIL pun tak boleh tahan.. panas gila... Sabah panas dia perit... dekat dengan laut mungkin... kadang2 hujan... lebat sgt.. internet pun tak ada.. aku kadang2 online pun guna handphone je laaa.. mahal seh.. tolak credit... so kitorang pi singgah ke rumah kakak ipar aku a.k.a kakak kepada ayah zik... kat sana ada streamyx... boleh online kejab jenguk2 IG, blog, Facebook.. tu zikrey main bantal busuk sepupu dia... abg acun... macam real kan harimau tu.... hahahahaha ko nak mampus main harimau betul2... patung boleh laa picit2 idung ek??

dalam bulan puasa tu sempat gak laa kitorang pergi jalan2 ke 1 Borneo... Shopping complex terbesar terletak berhampiran dengan UMS (universiti Malaysia Sabah)... Kalau dari KK tu dalam 7km.... baru buka dalam awal tahun kot... memang besar... ala-ala Midvalley... kat situ ada few hotels 5 star... ada tune hotel... tune shop... harga pun not bad la kan... infact barangan kat parkson situ... lagi cantik dari parkson kat KL... Ayah zik dah ckp... lain kali kalau balik raya, tak payah dah shopping raya kat KL... kat KK pun ok...

ni gambar 1 Borneo yang aku google je...

lawa2 kan kasut dalam ni... tak sempat tengok... sibuk kejar zikrey...

Mamat ni pantang nampak cermin...

pandangan luar Vincci... dia join dgn Padini, Seed... dan kasut dia semua saiz aku ada... 70% clearance stock.. tapi tak beli pun

zikrey tak main mecun kat sana... tapi dia main meriam... heheheh
ni gambar dengan sepupu dia... kakak mimi... anak adik ayah zik...

sedang menari lagu raya... kat tengah2 tu laaa... ada video dia... nanti laa aku letak... sangat tak tau malu ini budak hehehehe itu security kat belakang jeling je...

to be continued...

Oct 1, 2009

Baby Raya IG Contest


Nama : Zikrey Zufairy B. Abd Halim
Umur : 1 tahun 10 bulan
D.O.B : 1 Dec 2007

Bagi memeriahkan Baby Raya IG contest, aku masukkan gambar zikrey masa raya kat Sabah hari tu... ni je lah antara gambar yang dia berbaju melayu... tak tahan pakai lama2, Sabah sangat panas cuacanya... kalau korang nak tau.. itu lah cara dia pakai songkok.. tak ada nya lurus.. mesti melintang...

ni pulak, cepat-cepat aku ambik gambar dia bersongkok dengan betul... kejab je tu.. lepas tu dah dia campak ke mana tah....

ibu dia pun nak enterprem gak... muehehehehehe

dah penat beraya.. collect duit raya, dia mintak pulak nak tidur dalam buai... mana pernah dia berbuai... tapi dia tengok sepupu dia berbuai.. dia pun nak gak... tak pe laaa kasi chance... tidur sambil pegang duit raya.... marah dia kalau orang ambik duit tu... kuat dia pegang...

dan ini gambar ketika pergi beraya di rumah sedara mara ayah dia... songkok tah kemana... sabar je laaa....

makan time...

Call nenek kat KL... ucap selamat hari raya.. poyo je :P

gambar baby2 lain pun ada... jom click kat link http://www.infogossip.com ... dan jangan lupa vote diorang tau...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...