Sep 30, 2009

Mula Kerja

Hari ni aku baru masuk ofis selepas bercuti panjang... masuk2 je, tengok atas meja... masyaallah... meja aku kah ini? ni la rupanya kalau baru 2 minggu aku tak datang... belum berbulan2 lagi... dulu time aku cuti bersalin... tak laa teruk sebab ada orang gantikan kerja aku... la ni pening aku tgk policy document orang tak berambil...... sabar je laaa

Sep 14, 2009

Selamat Raya EidulFitri

selamat hari raya kepada semua kawan-kawan yang melawat blog aku... semoga raya ini di sambut dengan ceria, berhati2 ketika memandu... mohon keampunan... dari hujung rambut hingga hujung kaki.... halalkan semua makan dan minum.... amin...

Gelabah...

Hari Sabtu lepas... baru aku perasan MyKad aku tak ada dalam purse... wakakakak... menggelabah aku... sebab zikrey memang suka main2 purse ni.. so i bagi laa Mykad i yang simpan dalam JPN punya sarung tu... ada MyKad dgn Kad Nikah... tah tak tau mana Zikrey letak... cari2 tak jumpa... gelabah siot... mau tak nya... hari Selasa nak terbang dah... MyKad tak ada... puas cari sana sini, dalam beg semua aku selongkar... udahnya kepala aku pun weng weng... aku tidur dulu... malas nak pikir... bangkit dari tidur... aku tanya ayah zik.. kalau nak buat report nak buat kat mana? PJ or Seri Kembangan? so cadangnya nak gi buat report on Sunday la kan... tetiba ayah zik datang bagi MyKad aku... uwaaaaaaaaaaaaaa nak nangis i dah jumpa balik... dia kata jumpa dalam tong mainan zikrey... alhamdulillahhhhhhhhhh...

Sep 10, 2009

Nokia 5130 Xpress music


Handphone baru ... terima kasih kat suami aku .... :D, motif tukar??? sebab handphone lama terendam dalam washing machine... udahnya speaker tak mengeluarkan bunyi2... silent memanjang... orang call asik laa missed call :D hehehehe
dan yang penting...
warna dia
MERAH... yeeehaaaa!! i likeeeee

Sep 9, 2009

Baju raya Zikrey

Kasut raya Zik

Seluar Zik


baju-baju Zik... cukup laaa tuk raya nanti, yang lain pakai je hat lama2... beli byk2 pun tak boleh gak... nanti pakai kejab je...baju melayu pulak pun pakai yang lama... singkat sikit tangan dgn kaki seluar... aku jahit la nanti... malas nak beli.. pakai pun setengah hari je.... tadi baru je belikan sampin, tinggal nak carikan songkok...

Sep 8, 2009

Alhamdulillah...


Rezeki raya :D... boss bagi bonus... boleh laa buat belanja di Sabah nanti... :D

Sep 4, 2009

Exchange Kad Raya IG 2009


sempena exchange kad raya Infogossip 2009, aku dapat partner kak Jijie... atau nickname dia princess_jasmine... sgt menggembirakan hati kerana byk prezzie dia bagi... tq so much kak jijie... i love u laaaa.... and ada duit raya tauwww.... bykkkkkkkk... RM50, 2 fridge magnet dari Qatar... satu untuk CJ (julie), ada minyak attar katanya... dan yang best... kad raya tu ada munyik2... i likeeeeeeeeeee....

sambungan... tadi baru buka kotak perfume tu... perghhh i thot minyak attar yang bau typical attar tu... rupanya tak... sgt wangi occay... sedap je bau... macam perfume feragamo i lak baunya


Siakap Sweet & Sour


semalam ni la lauk berbuka kitorang... ikan siakap sweet & sour... perghhh puas hati makan.. kalau kat kedai dah berapa hengget la ikan camtu kan?
nak resepi? sila tanya occay... malas aku nak taip siap2... bukan ada yang baca kot

Sep 2, 2009

Nike Ardila

Masih ingat lagi tak dengan Nike Ardila? pagi tadi dalam kereta aku terdengar lagu dia"ku tak akan bersuara" dekat hot.fm... so teringat zaman dia mati dulu... kemalangan jalan raya... tahun 1995. Masa tu umur aku 19 tahun... terbaca dalam newspaper berita kematian dia... aku suka lagu2 dia.. agak2nya kan kalau dia hidup lagi.. tentu dah jadi DIVA kan? semoga roh nya di cucuri rahmat... Amin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...